<![CDATA[NEMINVESTERING.DK - Vær ikke bange for et market crash]]>Fri, 17 Apr 2020 23:01:28 +0200Weebly<![CDATA[Vær ikke bange for et market crash]]>Sun, 17 Mar 2019 19:08:52 GMThttp://neminvestering.dk/vaeligr-ikke-bange-for-et-market-crash/vaer-ikke-bange-for-et-market-crashTør du ikke investere fordi du er bange for en ny finanskrise lurer lige om hjørnet, så er denne video lige noget for dig.
Jeg viser dig hvor lille betydning en finanskrise har på hele din portefølje, selvom den rammer kort tid efter du er gået i gang med at lave dine første investeringer.

Jeg tager udgangspunkt i det brede amerikanske S&P500 indeks og ser på forskellige scenarier. Grunden til at jeg ser på det amerikanske marked, er at det nemmest at finde data lang tilbage i tiden. Især data der var let tilgængelig at trække ud i Excel, så jeg kunne lave mine egne beregninger til jer.

I diagrammerne får du indblik i hvordan både den store dot.com boble påvirkede markedet, men også finanskrisen omkring 2008 som jeg er sikker på flere af os kan huske. Jeg bemærkede ikke selv påvirkningen af krisen dengang, men efter jeg er begyndt at investere kan jeg se hvordan den har påvirket flere personer meget kraftigt.

Jeg blev selv overrasket over hvor lille en tilbagegang i min portefølje den store finanskrise i 2008 ville have på min nuværende portefølje hvis en lignende krise ville udfolde sig indenfor kort tid
]]>