<![CDATA[NEMINVESTERING.DK - Afdrage gæld eller investere - Hvad er bedst?]]>Sat, 18 Apr 2020 00:23:48 +0200Weebly<![CDATA[Afdrage gæld eller investere - Hvad er bedst?]]>Sun, 27 Jan 2019 18:56:57 GMThttp://neminvestering.dk/afdrage-gaeligld-eller-investere---hvad-er-bedst/afdrage-gaeld-eller-investere-hvad-er-bedst
Er det bedst af afvikle gæld eller investere din overskydende kapital?

Ovenstående spørgsmål er noget mange har spurgt sig selv gennem tiderne, og med god grund. Der findes desværre ikke et entydigt svar på hvad der er bedst, da det kommer helt an på din personlige økonomiske situation.
I afsnittet giver jeg dig nogle retningslinjer der er vigtige, at have i tankerne inden du finder frem til hvad der er bedst for dig.

Gæld kan have en stor psykisk påvirkning på mange mennesker hvis de allerede er presset på økonomien. Det er derfor vigtigt ikke kun, at se på hvordan tallene ser ud på papiret, men også se ind i dig selv og finde frem til hvad der er bedst. På papiret kan investeringer ofte se bedre ud når man ser på et forventet gennemsnitligt afkast over en længere tidshorisont, men det er ikke sikkert at den medfølgende risiko er det værd. I modsætning sænker du risikoen i hele din økonomi ved at afbetale på allerede eksisterende gæld.

Én ting der er vigtig at have i tankerne er nemlig, at dit ”afkast” er garanteret når du afbetaler på din gæld. Hvis du fx afbetaler 10.000 kr. På en gæld, er det nu 10.000 du med sikkerhed ikke skal betale renter af. Dette er forbrugslån ofte noget der skal tilbagebetales før du overhovedet bør overveje at investere din overskydende kapital.

Vurder derfor altid om det er risikoen værd at investere ved at se på differensen mellem din lånerente og et forventet afkast. Hvis du fx har et lån på 10.000 til 6% i rente og du ville kunne forvente 7% i afkast ved investering ville din reelle afkast kun være 1%. I sådan et tilfælde vil jeg personligt vælge afbetaling af lån da det er 6% garanteret afkast. Et afbetalt lån kan derfor godt sidestilles med en form for investering.

Jeg går selv efter at kun at optage lån til bolig da det er en genstand der med tiden højst sandsynligt vil stige i værdi. Jeg vil altid prøve at undgå lån til brugsting som fjernsyn og bil der med tiden vil have faldende værdi.

Det bedste er selvfølgelig at være gældsfri og med tiden helt økonomisk fri.

Hvis du mener du er klar til at investere, men mangler inspiration til hvad du kan putte i din portefølje kan du få et udkast til en gratis investeringsplan på https://www.nord.investments/investeringsplan (affiliate link)

Se flere videoer på kanalen -
http://www.youtube.com/c/NeminvesteringDK?sub_confirmation=1
Husk at subscribe til youtubekanalen og klik på klokkeikonet, så får du besked om hver gang jeg uploader nye spændende videoer.
 
Se flere artikler og videoer på
http://neminvestering.dk/index.html
 
Følg Neminvestering.dk egen facebook side -
https://www.facebook.com/Neminvestering.dk/
 
Husk at tilmelde dig den nye facebookgruppe omhandlende investeringer og privatøkonomi -
https://www.facebook.com/search/top/?q=dit%20liv%2C%20din%20dr%C3%B8m%2C%20din%20%C3%B8konomi
]]>